MotoMagazín     VeteránInzerce     VeteránForum     VeteránKalendář    Jawa Californian    Japonské klasické motocykly
Diskusní fórum příznivců historických strojů
Celkem 316199 příspěvků |8190 registrovaných uživatelů | Čtenářů on-line: 149 | Neřihlášený uživatel 
Informace
Fotografie
Dokumenty
Statistiky
Registrace
Přihlásit
  IndexŠrotiště aneb fórum o fóru | Odpověď 27.7.2024 02:02  
Tip  Oživit diskusi Registrovaní uživatelé mají možnost nezodpovězené téma kdykoli aktualizovat a tím jej přesunout opět na úvod výpisu mezi témata dne. Využijte této možnosti na místo obvyklé prosby o pomoc, která téma zbytečně odsune do spodních částí výpisu.
Fotografie:  ( formát *.jpg, max. 100kB )
 Registrovaní uživatelé mohou vkládat fotografie bez omezení jejich velikosti.
Dokument:  Vkládání dokumentu je přístupné registrovaným uživatelům ( formát *.jpg, max. 2MB )
Nepřihlášený uživatel Jméno: 
E-mail: 
 Zasílat další příspěvky e-mailem    Nezobrazovat e-mail v příspěvku
 Zadáte-li e-mailovou adresu, získáte možnost odebírat e-mailem další vložené příspěvky na toto téma. Stačí zaškrtnout příslušné políčko.
Nutno vyplnit text a jméno
Upozornění: Vkládejte pouze příspěvky jenž souvisí s tématikou, kterou se zabývá toto diskusní fórum. Nepatřičné příspěvky mohou být z fóra odstraněny.
 Diskusní fórum není určeno k podávání inzerce. Příspěvky posouzené jako inzerce budou z diskusního fóra odstraněny. K soukromé bezplatné inzerci použijte oddíl Inzerce.

Návod k úpravě vkládaných fotografií: Základem by měl být ostrý, barevně vyvážený snímek. Veškeré základní úpravy snímku je nejlépe tvořit na snímku v původní nezmenšené podobě. V případě, že fotografovaný objekt zabírá jen malou část snímku, doporučujeme snímek oříznout (CROP). Optimalizování snímku pro vložení na internet provedeme funkcí zmenšit (RESIZE) na optimálních 648 pixelů šířky a nezapomeneme doostřit (SHARPEN). Velikost pod 100kB dosáhneme uložením upraveného snímku jako JPG s přibližně 80 až 90% kompesí. Vaše snímky budou zobrazeny tak, jak je uložíte bez jakékoli jiné úpravy serverem.

 Registrovaní uživatelé mohou vkládat fotografie bez omezení jejich velikosti.
 Fotografie o velikosti menší jak 100 kB systém ukládá bez úprav. Fotografie větší jak 100 kB systém automaticky zmenší na velikost o pevné šířce 648 bodů, pokud tuto šířku vkládaná fotografie překračuje.

Návod k úpravě vkládaných dokumentů: Obrazový dokument vkládejte pouze pokud se vám nepodaří jej změnšit na velikost fotografie 100 kB. Obrazové dokumenty musí být ve formátu *.jpg a ve velikosti od 100kB až do velikosti 2MB. Vkládané dokumenty o velikosti větší než 1000 výškových bodů (pixelů) jsou systémem automaticky zmenšeny na tuto velikost. Obrazové dokumenty smí vkládat pouze registrovaný přihlášený uživatel. Počet vkládání dokumetů je omezen na 10 týdně na jednoho registrovaného uživatele.

Tip: V textu můžete používat tyto HTML tagy: <B>, <U>, <I>.
 Při editaci se Enter bere jako odřádkování, které se zobrazuje.
Moderovaná diskuse Zodpovězené téma Ahoj,nevím čím to je ale zdá se mi že tenhle server jde pomalej podle počtu čtenářů.Teď je 21hodin a připřihlášení na část -kývačky a spol. načítal počítač přes pět minut,přítomno 46 čtenářů.Chodím na Nasetraktory a tam při 65 lidech trvá připojení na kapitolu či jak se to jmenuje do pěti vteřin.Může mi to někdo kdo tomu rozumí vysvětlit.Děkuji.    [standa] Registrovaný uživatel - nelze zobrazit kartu osobních údajů neregistrovaným návštěvníkům   17.01.2008     Zobrazit téma  
Odpověď  U tohoto dotazu je dobre udat kdo je poskytovatel netu. Neni to nahodou nejvetsi prznic ceskeho internetu O2 nebo jeho subprovider? Ja jedu pres lokalniho poskytovatele WiFi (konktivita 2MB), nemam primou viditelnost a pri soucasnych 45 lidech v 21:10 mam dalsi stranku za cca 5 sekund.
Pravdou je to, ze veteranforum by si rychlejsi server zaslouzilo...    [Pája] Registrovaný uživatel - nelze zobrazit kartu osobních údajů neregistrovaným návštěvníkům  10.02.2008
Odpověď  Ahoj děkuju a moc se těším!    [standa] Registrovaný uživatel - nelze zobrazit kartu osobních údajů neregistrovaným návštěvníkům  18.01.2008
Odpověď  Zpomalení odezvy serveru ve večerních hodinách je opravdu problém. Na situaci má vliv několik faktorů. Jedním z těch podstatných je množství zpracovávaných informací databází. Je to daň za snahu nabídnout uživatelům maximální komfort a za jistou unikátnost veteranfora jako takového. Většina existujících diskusních for je založena na upraveném volně šířeném software, což jistě velice usnadní práci správcům, ale má svá podstatná omezení. Kde například můžete snadno vkládat fotografie k příspěvkům a prohlížet je v archiv? Kde máte možnost zobrazit příspěvky všech diskusních témat a okruhů pohromadě?
Osobně se snažím systém vylepšovat tak, abych systému ulehčil práci a tím chod veteranfora zrychlil. Taktéž se rýsuje možnost převedení veteranfora na rychlejší server. Veškerá průběžná vylepšení se snažíme provádět tak, aby již příliš nezatěžovala server. Děkujeme za pochopení    [JB] Registrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů  18.01.2008


Provozovatelé serveru nenesou žádnou dopovědnost za obsah vložených příspěvků

© Jiří Bartuš 2006