MotoMagazín     VeteránInzerce     VeteránForum     VeteránKalendář    Jawa Californian    Japonské klasické motocykly
Diskusní fórum příznivců historických strojů
Celkem 316199 příspěvků |8190 registrovaných uživatelů | Čtenářů on-line: 169 | Neřihlášený uživatel 
Informace
Fotografie
Dokumenty
Statistiky
Registrace
Přihlásit
  IndexČlánky o vetránech v časopisech, k | Odpověď 27.7.2024 01:40  
Tip  Oživit diskusi Registrovaní uživatelé mají možnost nezodpovězené téma kdykoli aktualizovat a tím jej přesunout opět na úvod výpisu mezi témata dne. Využijte této možnosti na místo obvyklé prosby o pomoc, která téma zbytečně odsune do spodních částí výpisu.
Fotografie:  ( formát *.jpg, max. 100kB )
 Registrovaní uživatelé mohou vkládat fotografie bez omezení jejich velikosti.
Dokument:  Vkládání dokumentu je přístupné registrovaným uživatelům ( formát *.jpg, max. 2MB )
Nepřihlášený uživatel Jméno: 
E-mail: 
 Zasílat další příspěvky e-mailem    Nezobrazovat e-mail v příspěvku
 Zadáte-li e-mailovou adresu, získáte možnost odebírat e-mailem další vložené příspěvky na toto téma. Stačí zaškrtnout příslušné políčko.
Nutno vyplnit text a jméno
Upozornění: Vkládejte pouze příspěvky jenž souvisí s tématikou, kterou se zabývá toto diskusní fórum. Nepatřičné příspěvky mohou být z fóra odstraněny.
 Diskusní fórum není určeno k podávání inzerce. Příspěvky posouzené jako inzerce budou z diskusního fóra odstraněny. K soukromé bezplatné inzerci použijte oddíl Inzerce.

Návod k úpravě vkládaných fotografií: Základem by měl být ostrý, barevně vyvážený snímek. Veškeré základní úpravy snímku je nejlépe tvořit na snímku v původní nezmenšené podobě. V případě, že fotografovaný objekt zabírá jen malou část snímku, doporučujeme snímek oříznout (CROP). Optimalizování snímku pro vložení na internet provedeme funkcí zmenšit (RESIZE) na optimálních 648 pixelů šířky a nezapomeneme doostřit (SHARPEN). Velikost pod 100kB dosáhneme uložením upraveného snímku jako JPG s přibližně 80 až 90% kompesí. Vaše snímky budou zobrazeny tak, jak je uložíte bez jakékoli jiné úpravy serverem.

 Registrovaní uživatelé mohou vkládat fotografie bez omezení jejich velikosti.
 Fotografie o velikosti menší jak 100 kB systém ukládá bez úprav. Fotografie větší jak 100 kB systém automaticky zmenší na velikost o pevné šířce 648 bodů, pokud tuto šířku vkládaná fotografie překračuje.

Návod k úpravě vkládaných dokumentů: Obrazový dokument vkládejte pouze pokud se vám nepodaří jej změnšit na velikost fotografie 100 kB. Obrazové dokumenty musí být ve formátu *.jpg a ve velikosti od 100kB až do velikosti 2MB. Vkládané dokumenty o velikosti větší než 1000 výškových bodů (pixelů) jsou systémem automaticky zmenšeny na tuto velikost. Obrazové dokumenty smí vkládat pouze registrovaný přihlášený uživatel. Počet vkládání dokumetů je omezen na 10 týdně na jednoho registrovaného uživatele.

Tip: V textu můžete používat tyto HTML tagy: <B>, <U>, <I>.
 Při editaci se Enter bere jako odřádkování, které se zobrazuje.
Moderovaná diskuse Zodpovězené téma Petice pro konani MotoGP v Brne :

http://e-petice.cz/petitions/petition-for-cze-moto gp.html

Verejnosti se jiste nedostaly vsechny informace ohledne tohoto problemu , ale cas bezi a tahleta petice je jiz zrejme jedinou pakou k moznemu konani MotoGP v Brne v pristim roce 2015 a v letech nasledujicich .
At jiz je to ted jak chce , myslim , ze 20 mil. Kc ( nebo kolik dnes vlastne ? ) ze statniho rozpoctu JE kapkou v mori a bylo by mrzute aby vcasne nenasmerovani teto "kapky" prerusilo tak dlouhou a krasnou tradici . Pokud jste pro , pridejte prosim svuj podpis pod tuto Petici :

http://e-petice.cz/petitions/petition-for-cze-moto gp.html

Anebo z principu radeji navrhujete nepodporovat tenhleten NEPORADEK ( ktery mezi samotnou akci a nasim statem - tzn. nasemi danemi je ) i za cenu zruseni teto krasne tradice ?
Dekuji za Vase prip. nazory    [Martin Samson] Registrovaný uživatel - nelze zobrazit kartu osobních údajů neregistrovaným návštěvníkům   28.05.2014     Zobrazit téma  
Odpověď  Jirko myslíš si že to vypadá s velkou cenou líp, když si stačí přečíst články z minulého týdne jak se pohádal Hašek, s Ulamnovou a Abrhámem a jede jednat s Dornou bez nich? Myslíte si že je schopen to pořádat Jm kraj bez Automotodromu, který má veškeré zázemí a lidi??    [HonzaBK]   26.01.2015
Odpověď  Atmosféra Velké ceny Československa a průjezd tratí Masarykova okruhu v roce 1986: https://www.youtube.com/watch?v=C2P3vXgCFus    [JB] Registrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů  25.01.2015
Odpověď  Nyní to opět s brněnskou Grand Prix vypadá o něco nadějněji: http://brno.idnes.cz/prideleni-tricetimilionove-do tace-na-velkou-cenu-do-brna-pel-/brno-zpravy.aspx? c=A150114_134705_brno-zpravy_daj    [JB] Registrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů  15.01.2015
Odpověď  Jak se zdá, hra o dotace pro Grand Prix Brno stále ještě není u konce: http://archiv.ihned.cz/c1-63261380-hra-ludka-madla -brnenska-velka-cena-prijde-o-statni-dotaci    [JB] Registrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů  15.12.2014
Odpověď  Dnes stát Velké ceně přiklepl 30 miliónů. Je to moc, nebo málo?
Zde je odkaz na další z názorů: http://nazory.aktualne.cz/komentare/30-milionu-na- velkou-cenu-motocyklu-nejabsurdnejsi-dotace/r~e35f 8d6801df11e4a0e7002590604f2e/    [JB] Registrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů  02.07.2014
Odpověď  Co k tomu říci? Cíl je splněn, Velká cena bude zachráněna. Jenže.
Jak už to u nás bývá, nedořešený systém poskytování dotací zůstal beze změn. Normální by bylo, kdyby se sešli zástupci dotčených stran a vytvořili dohodu na dlouhou dobu dopředu. Prostě společně nalezli systém, jak se takové podniky budou financovat. Tak, aby financování bylo průhledné a předem odhadnutelné a tak, aby občan věděl, jak stát hospodaří a do čeho stát investuje. Přeci nejde na státní úrovni jednou dát peníze tam a potom zase jinam. Jen podle toho, kdo dokáže vystupňovat větší nátlak, nebo čemu zrovna fandí ten či onen ministr.
Stát musí mít jasnou koncepci a tu dodržovat a to úplně ve všech oborech.
Přeci není tak složité jasně deklarovat pravidelnou podporu mládeži, sportům dle jejich masovosti a navíc ještě určitým pro stát významným podnikům.    [JB] Registrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů  27.06.2014
Odpověď  Založil jsem dane tema a jsem rad za všechny a děkuji všem , kteří do nej přispěli čímkoliv přinosným , či dokonce nebyli lhostejni a fandi naši MotoGP natolik , ze si udělali i trochu času a připojili svůj podpis pod petici .

K velkému štěstí pro naši GRAND PRIX ( již dříve před ukončením sběru podpisu pro tuto petici ) Národní rada pro sport velmi pravděpodobně prosadí velkou státní dotaci , která to pokryje .

Od samého počátku to tu nejaký Jarda zpochybňuje , vládu obvini z toho , ze si s petici tak akorat vytre zadnici a mě z naivity .
Pote , když se ukáže , ze peníze jsou a vláda se tim zabývat bude a dotaci velmi pravděpodobně přiklepne , tak Jarda namísto radosti ( či dokonce uznáni , ze jeho pesimismus nebyl tentokráte na míste ) , tak jen nadále stroze píse o pouhem vládním okrádání / tunelování / odirani a spatnosti systému .
Nejsem te naivity a smýšleni o tom , ze členové vlády tyto tendence snad nemají - ba prave naopak . Ale pokud se něco smyslneho tem nahoře podaří , tak proč jim to neuznat ?
A pokud někdo ( i přez tenhle jiste maly úspěch ) až tak prevelice a urputne trva na tom , ze je v dnešní době nahoře špatně zcela všechno , tak to jsou proste opravdu jen populistické řeči příznivců minulého režimu a patrí se mu to vytknout .

A ze někdy před více než rokem se hulvatsky populista soudruh Zeman vyjádřil ( opět jen populisticky a zcela ) nemistne k automobilové rallye , tak tím proste zavdal k tomu aby se o tom diskutovalo i na motoristickem foru . A ze jsem v te diskusi zmínil či upřednostnil pana Schwarzenberga , tak to jiste klidně a normálně . Ale presto me tam někdo zacal rozvasnene obviňovat ... .
A ze si ten dotyčný na me i po tak dlouhe době vzpomněl a pripomina mi to a obviňuje me dnes ihned zase z fanatismu , tak jen vidím jak se mu pouhý opačný názor přehnaně zaryl pod kůži a zaslouží obviněni z fanatismu prave on .

Jinak , když máme tu " Národní radu pro sport" , tak jako ihned další a věcná zalezitost by si věřím jistě zasloužilo tema bývalých špičkových vrcholových sportovních reprezentantů Československa a jejich invalidních rentu a důchodu , které snad stále z pro me nepochopitelneho důvodu spadají do jakéhosi tabulkoveho základu , který je ve výši minimálního či pouze průměrného bezneho důchodu ...    [Martin Samson]   25.06.2014
Odpověď  Honzu ignorovat,zbytečná ztráta času.Každý komu se nelíbí drancování naší země se má odstěhovat na Kubu. A tím se to změní? Už nebudou drancovat?    [Jarda]   24.06.2014
Odpověď  Pokud se odstěhuješ na Kubu, nebo Koreu jak píšu, bude to zpět jistě těžší, než odtud. Vopruz na Izraelské hranici dokážu pochopit a jistě nebyl horší, než vopruz na našich hranicích, kde jsi ztroskotal již na chybně vyplněném celním a devizovém prohlášení, běžně podstupopoval osobní prohlidky, marně chovával každý drobný nákup nad devizový příděl....
Jinak jsem se přidal do této nepatřičné diskuse až po tobě a daleko úsporněji.    [Honza l]   24.06.2014
Odpověď  Honzo nechci to tu zpalevelovávát politickejma diskuzema, reagoval jsem jen na p. Samsona, že si už po několikátý na tomhle veteran fóru neodpustil agitace a trapný poznámky o rudoších a komunistech, kteří samozřejmě můžou za všechno špatný i po 25 letech úspěšného budování neokonzervativního kapitalizmu.
Jinak nebudeš mi asi věřit, ale v těch Tebou uvedených státech jsem byl a nějaký čas pobíval, buď pracovně, nebo soukromě a když to tak shrnu, tak nejtěžší bylo opustit minulej rok při odletu Izrael(asi vypadám jako Palestinskej terorista), dále pěknej vopruz a fašistický procedůry na letišti v SSA, což jsou dozajista bašty "demokracie" no a jižní Korea při opuštění dobrý, ale zase z mý zkušenosti je to jedinej stát z tý hromady který jsem navštívil, kde po mě chtěli mezinárodní řidičák, kterej jsem neměl a už ani 15 let nevozím, neboť ho po mě nikdy nikde nechtěli a tudiž mi nepučili u Hertze auto a s úsměvem na rtu mě vyfakovali. V KLDR jsem bohužel nebyl, takže jak se odtud dostává zpět nevím. Opuštění Rusko, Kuba, Venezuela probělho pro mě bez problémů a nikde žádný osobní proglídky a výslechy neprobíhaly. Ale rád si poslechnu Tvoji osobní zkušenost jak jsi se dostával složitě z těchto států zpět domů Ty.
Ale jsme tady na veteran foru a takový kecy sem nepatři, takže tyhle politický diskuze o ničem pane Bartuši vymažte, děkuji.    [j.b.o.] Registrovaný uživatel - nelze zobrazit kartu osobních údajů neregistrovaným návštěvníkům  24.06.2014
Odpověď  Zalistovací poplatek k pořádání Velké ceny patří stajně jako třeba autorské poplatky při pořádání hodebních akcí. Je to prostě jen část nutých nákladů. Je jasné, že když ná z velké akce užitek i stát, tak by se též mohl podílet i na nákladech. Jenže stát musí mít jasného partnera, který bude dodržovat jasná pravidla. Obávám se, že se státu do financování nechce zejmna díky rivalitě AČR a ČSMS.
K tomu já osobně vidím úlohu státu spíše ve vytvážení vhodných podmínek pro podnikání než k vytváření přímé podpory konkrétním projektům. A to zejména proto, že takový systém nemůže být nikdy spravedlivý.    [JB] Registrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů  24.06.2014
Odpověď  Ano pánové Jardo a j.b.o., demokracie je hodně nedokonalý systém, to nikdo nezastírá. Naštěstí ale nikomu nebrání jít za svým štěstím třeba na konec světa. Můžete klidně zkusit Rusko, anebo dokonce poslední komunistické ostrovy Koreu a Kubu. Ale pozor, odtud je to zpět složitější!    [Honza l]   24.06.2014
Odpověď  Panové kdyby jste četli všechny ty články pořádně, tak t nepíšete někteří blbosti. Velká cena jako taková je zisková, Bohužel celou ztrátu tvoří tzv. zalistovací poplatek DORNĚ. Takže si kapsu mastí někdo úplně mimo ČR. A to je největší problém. Prostě Evropské velké ceny, nejsou schopni konkurovat šejkům, tak jak je napsáno níže. A pokud chceme, aby sem jezdili turisti a utratili tu plno peněz, musí do toho stát něco vložit. takže stát vloží 60-80 mil. Kč a na daních dostane podstatně víc (i když část peněz je zase černých (párky, pití apod). Ale i tyto peníze se nějak dostanou do oběhu a ten co je načerno získá, pak třeba nakoupí stavební materiál a nechá si postavit barák, nebo nakupí benzín apod a tu daň zase odvede z těch "načerno" získaných peněz. takže stát dostane nakonec víc než kolik do toho vloží. A pokud tento podnik bude dělat soukromá společnost (nikdo jiný ho snad ani dělat nemůže (viz diskuze o znárodnění)tak přece nikdo z Vás by toto nedělal dlouhodobě se ztrátou - každoroční ztráta. Nebo budem platit za vstupenky několik tisíc?? To by jste tam jeli?    [HonzaBK]   24.06.2014
Odpověď  Já s Jardou naopak naprosto souhlasím, současný Systém je naprosto nereformovatelný a spěje tam kam spěje a žádná perestrojka už tu nepomůže. A ani mě nepřekvapuje, že fanatycký knížepánův obdivovatel p. Samson s o5 ozval a vytahuje otřepaný bláboly o rudoších a komunistech. Tímto Vás samozřejmě pane Samson zdravím a přeji hezkého dne a doufám, že už konečně jednoho dne prohlédnete a pochopíte jak funguje Systém.    [j.b.o.] Registrovaný uživatel - nelze zobrazit kartu osobních údajů neregistrovaným návštěvníkům  24.06.2014
Odpověď  A proč? Změní se snad něco?Budou snad krást nebo odírat lidi míň? Ne.Vše zůstane při starém.Důležité je v klidu dokuď to jde žít, nenechat se ovlivňovat propagandou a nechat tomu volný průchod.Co se má stát se stane. Hlavou zeď neprorazíš.    [Jarda]   24.06.2014
Odpověď  Mily Jardo Cardo ,
Tak to aby jsi to tam u příštích voleb opět pro jistotu hodil růžovým anebo rovnou rudým - ze ano ?    [Martin Samson]   23.06.2014
Odpověď  Vychovat? Je? Naprosto vyloučeno.Ti budou krást, odírat druhé,podvádět, tunelovat, hrabat prachy, pořád budou mít málo až do konečného zhroucení systému. S tím nelze nic dělat.Tak je to nastavené    [Jarda]   20.06.2014
Odpověď  A v kterém koutu světa se takovýto princip osvědčil?    [Honza l]   20.06.2014
Odpověď  Rozdíl samozřejmě není. Já píši o možných principech, ne o současné praxi.
Znárodnit v podstatě znamená ještě více upevnit dotační politiku. Myslím, že správné slovo by bylo Vychovat.    [JB] Registrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů  20.06.2014
Odpověď  Já myslím, že bychom ty miliardáře mohli přímo znárodnit když jsou nám dlužni. Jinak kupříkladu i atleti jsou profíci a na Zlatou tretru se taky platí vstup, házenkáři taky... kde je rozdíl?    [Honza l]   20.06.2014
Odpověď  Rozdíl je dotovat sport, v podobě výchovy mládeže a dotovat špičkový podnik, ve kterém závodí profesionálové a lidé platí vstupné. Netroufnul bych si kritizovat dotace do výchovy mladých sportovců. Tedy pokud nepocházejí z hazardu či jiné pochybné aktivity.
Já osobně jsem toho názoru, že v naší zemi máme mnoho miliardářů, kteří této společnosti dluží mnoho a že právě oni by měli nést břímě mecenášství.    [JB] Registrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů  20.06.2014
Odpověď  Nevím, co zde není v pořádku. Sport se dotuje všude, protože by jinak docela určitě skomíral a to snad nechceme. Takže můžeme eventuelně diskutovat, jestli to raděj neměli dostat třeba kuželkáři...    [Honza l]   20.06.2014
Odpověď  Tak nakonec to s českou Grand Prix přeci jen dopadne dobře. Stát to zamázne, pořadatelé budou moci dosáhnout zisku a lidé si budou moci užít zábavy. Necítíte, že zde něco není v pořádku?
Samozřejmě buhužel musím sám přiznat, že v konkurenci třeba takových katarských šejků, běžné obchodní zákonitosti těžko zafungují. Más může těšit zejména ten fakt, že díky Grand Prix v Brně zůstávají špičkové závody přístupné běžným lidem a ne jen televizním divákům.    [JB] Registrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů  20.06.2014
Odpověď  http://sport.aktualne.cz/stat-schvalil-dotaci-moto gp-brno-letos-dostane-40-milionu/r~560b3734f78d11e 3aac80025900fea04/    [Martin Samson] Registrovaný uživatel - nelze zobrazit kartu osobních údajů neregistrovaným návštěvníkům  20.06.2014
Odpověď  Mily Jardo "Optimisto" ,
Petice zatim nedosahla poctu podpisu hodneho oficialni petici ,
ale diky ( jakemusi )) doporuceni Narodni rady pro sport to vypada , ze je celkem snadno v dosahu vysoka castka ( ktera tu dosud ani nikdy nebyla ) 40 mil. Kc , ktera to pokryje ...    [Martin Samson] Registrovaný uživatel - nelze zobrazit kartu osobních údajů neregistrovaným návštěvníkům  20.06.2014
Odpověď  Nevím co Velký bratr, ale já toho vím docela dost...
Vstoupil jsem do této diskuse, protože jsem si myslel, že právě toto téma je pro českého motoristického fanouška zásadní. Zatím se mi spíše jeví, že veteránisty trápí jen technické problémy, což je sice z jistého pohledu dobře, jenže, pokud budeme k dění kolem sebe lhostejní, případně se nebudeme snažit pochopit co se kolem nás děje, tak se nikdy ledy nepohnou dál. Ony se tedy pohnou, ale jen tím směrem, který bude vyhovovat tomu či onomu jednotlivci a ne široké skupině. Bohužel.    [JB] Registrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů  02.06.2014
Odpověď  A prosím už neřešte mě ale tuhle petici    [Jarda]   02.06.2014
Odpověď  Tak se ho zeptej    [Jarda]   02.06.2014
Odpověď  Nevím jaký osobní údaje o tobě Velký Bratr ještě neví??    [jj]   02.06.2014
Odpověď  Proč zapšklý? Nehodlám naprosto zbytečně svěřovat své osobní údaje internetu. A navíc Velký bratr vše sleduje.    [Jarda]   02.06.2014
Odpověď  Jarda :
Myslím , ze by jsi nemusel byti až toliko zapškly ( či zapšknuty ? ) a moh svým podpisem pomoci    [Martin Samson]   01.06.2014
Odpověď  Ne    [Jarda]   01.06.2014
Odpověď  Jarda :
Už jsi přidal svůj podpis ?    [Martin Samson ]   01.06.2014
Odpověď  Motocyklová Grand Prix ČR platí u nás za klenot mezi závody. 70 milionů Korun je z pohledu státu směšná částka. Z pohledu všeobecného plýtvání penězi, které k nám tečou z EU, také. Je otázkou, zda si ovšem naše země pořádání takového podniku zaslouží.
U nás v Čechách totiž nic nefunguje logicky. Mezinárodně zastřešující organizací u motocyklové federace je Autoklub České republiky. Vůči českému státu je to obdobné. Autoklub si tuto pozici udržel i přes značnou snahu Českého svazu motocyklového sportu pana Abraháma o její převzetí. Máme tu tedy dva veliké rivaly, ovšem jen jednomu patří Grand Prix a Masarykův okruh. A tak, jak je u nás zvykem, jeden druhému dělá různé "skryté" naschvály, místo toho, aby veřejně s úsměvem deklarovali jasnou dohodu. Vůbec se státu nedivím, že se mu nechce jen tak dávat peníze, když nemá jednoznačného partnera.

Dle mého názoru by petice by tedy měla být za vypracování dlouholeté spolupráce mezi AČR a ČSMS, a po té i státem, nebo o vypracování podnikatelského modelu Masarykova okruhu, který by žádnou dotaci nepotřeboval.

Dodám, že i já jsem za jednoznačné ano české Grand Prix. Pro ano mi hovoří fantastické divácká kulisa, která se na Masarykově okruhu každoročně vytvoří. Divákům z celé Evropy se v Brně prostě líbí, ač se jim to prodejci občerstvení nasazenými cenami snaží znepříjemnit. Věřím, že i diváci u televizí ocení, že se dají pořádat divácky živé závody a ne jen sterilní televizní podívaná kdesi v noci z pouště. Bohužel v tomto případě jde o peníze a tak jsou diváci bráni jen jako rukojmí a ne jako spolupartneři nutní k dosažení dobrého výsledku.    [JB] Registrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů  30.05.2014
Odpověď  Jsem tedy velmi zvedav jak to v tomto pripade dopadne ...    [Martin Samson] Registrovaný uživatel - nelze zobrazit kartu osobních údajů neregistrovaným návštěvníkům  29.05.2014
Odpověď  Nebuď naivní.    [Jarda]   29.05.2014
Odpověď  Jarda :
A co kdyz v tomto pripade treba nee ? ...    [Martin Samson] Registrovaný uživatel - nelze zobrazit kartu osobních údajů neregistrovaným návštěvníkům  29.05.2014
Odpověď  Veškeré petice jsou k ničemu protože si s nima současní mocní leda vytřou.......    [Jarda]   28.05.2014


Provozovatelé serveru nenesou žádnou dopovědnost za obsah vložených příspěvků

© Jiří Bartuš 2006