Zobrazeno 134x.  Kliknutím zavřete okno
Datum vložení: 18.04.2022 | Počet zobrazení: 134   Zobrazit téma 
VAPE NA JAWA 350/634 - NESKOČÍ JISKRA
Dobrý den, vážení přátelé,

PROSÍM O POMOC(!).

Řeším problém se zapalováním VAPE na Jawa 350/634 a protože jsem vyčerpal všechny své možnosti, hledám všude, kde se dá. Zajímalo by mě, jestli už se někdo setkal s podobným problémem, který zde teď popíšu:

Namontoval jsem nové VAPE přesně podle návodu a s největší pečlivostí, jaká je možná (nikdy nic neošidím a dělám to poctivě).

ZAPALOVÁNÍ NECHCE HODIT JISKRU.

Původní el. instalce byla 6V s ukostřeným + pólem. Nové VAPE je 12-voltové a má samozřejmě ukostřený mínus pól. Nejdřív jsem se informoval u kamaráda profi elektrikáře (má asi 60 starých motocyklů a těch Vapeček namontoval mnoho a vždy naprosto bez jediného problému), jestli se musí zasahovat do původní kabeláže (samozřejmě a logicky kromě výměny žárovek a klaksonu /ten není nutný/ za 12-voltové) a zda se musí např. přehodit dráty na žárovkách mezi sebou, když původní + z baterky šlo na kostru. Ptal jsem se také, jestli se musí něco měnit v bošácké skříňce. Prý rozhodně nic z toho.

Vape by mělo hodit jiskru i bez regulátoru a bez baterky. Je to tak, nebo se mýlím?

Kamarád dovezl k mé motorce úplně stejné, nové, nepoužité VAPE (TYP SZ13-2) a vyzkoušeli jsme postupně vylučovací metodou všechno. Vyměnili jsme stator, rotor, snímač, zap. cívku, VN kabely i fajfky (svíčky mám nové) za jeho a NIC (!!!). Jediné, co jsme neměnili, je regulátor, ale ten je prý pouze pro regulaci proudu do spotřebičů a na dobíjení baterky. Musí to házet jiskru i bez něj. Zkoušeli jsme z regulátoru odpojit 2 černé dráty i rozpínací relé (modrý kabel pro zhášení motoru) a výsledek opět 0.

Vím, že regulátor se nesmí přepólovat a na to jsem si dával setsakramentský pozor. Takže i kdyby byl regulátor k výrobě jiskry potřeba, určitě nebyl přepólovaný. Všechno je zapojeno správně, přesně podle schématu. Rotor i stator také správně, nikde žádný přiskříplý kabel, odtrh snímače nastaven na hodnotu 0,45 mm, nic nedrhne, nikde není nic vidět, kabely prochází volně, všechny kostry v pořádku - propískané, spoje pevné a čisté (i nové spoje preventivně stříkám kontoxem), nikde přehozený kabel, jen do sebe zasunuté svorkovnice, vlastně tam není co pokazit, jak je to jednoduché......... a nic, ani jiskřička.

Kamarád řekl, že za 30 let praxe s motocykly se s takovou záhadou ještě nesetkal.

PROSÍM, SETKAL SE UŽ NĚKDO NĚKDY S PODOBNÝM PROBLÉMEM NEBO MĚL BYSTE PRO MĚ NĚKDO JAKOUKOLIV RADU ???

Zárověň prosím všechny, aby vynechali případné vtipné komentáře, které mi na náladě asi nepřidají. Jsem z toho úplně na prášky.