MotoMagazín     VeteránInzerce     VeteránForum     VeteránKalendář    Jawa Californian    Japonské klasické motocykly
Diskusní fórum příznivců historických strojů
Celkem 316007 příspěvků |8172 registrovaných uživatelů | Čtenářů on-line: 25 | Neřihlášený uživatel 
Informace
Fotografie
Dokumenty
Statistiky
Registrace
Přihlásit
  IndexŠrotiště aneb fórum o fóru | Odpověď 17.5.2024 03:52  
Tip  Oživit diskusi Registrovaní uživatelé mají možnost nezodpovězené téma kdykoli aktualizovat a tím jej přesunout opět na úvod výpisu mezi témata dne. Využijte této možnosti na místo obvyklé prosby o pomoc, která téma zbytečně odsune do spodních částí výpisu.
Fotografie:  ( formát *.jpg, max. 100kB )
 Registrovaní uživatelé mohou vkládat fotografie bez omezení jejich velikosti.
Dokument:  Vkládání dokumentu je přístupné registrovaným uživatelům ( formát *.jpg, max. 2MB )
Nepřihlášený uživatel Jméno: 
E-mail: 
 Zasílat další příspěvky e-mailem    Nezobrazovat e-mail v příspěvku
 Zadáte-li e-mailovou adresu, získáte možnost odebírat e-mailem další vložené příspěvky na toto téma. Stačí zaškrtnout příslušné políčko.
Nutno vyplnit text a jméno
Upozornění: Vkládejte pouze příspěvky jenž souvisí s tématikou, kterou se zabývá toto diskusní fórum. Nepatřičné příspěvky mohou být z fóra odstraněny.
 Diskusní fórum není určeno k podávání inzerce. Příspěvky posouzené jako inzerce budou z diskusního fóra odstraněny. K soukromé bezplatné inzerci použijte oddíl Inzerce.

Návod k úpravě vkládaných fotografií: Základem by měl být ostrý, barevně vyvážený snímek. Veškeré základní úpravy snímku je nejlépe tvořit na snímku v původní nezmenšené podobě. V případě, že fotografovaný objekt zabírá jen malou část snímku, doporučujeme snímek oříznout (CROP). Optimalizování snímku pro vložení na internet provedeme funkcí zmenšit (RESIZE) na optimálních 648 pixelů šířky a nezapomeneme doostřit (SHARPEN). Velikost pod 100kB dosáhneme uložením upraveného snímku jako JPG s přibližně 80 až 90% kompesí. Vaše snímky budou zobrazeny tak, jak je uložíte bez jakékoli jiné úpravy serverem.

 Registrovaní uživatelé mohou vkládat fotografie bez omezení jejich velikosti.
 Fotografie o velikosti menší jak 100 kB systém ukládá bez úprav. Fotografie větší jak 100 kB systém automaticky zmenší na velikost o pevné šířce 648 bodů, pokud tuto šířku vkládaná fotografie překračuje.

Návod k úpravě vkládaných dokumentů: Obrazový dokument vkládejte pouze pokud se vám nepodaří jej změnšit na velikost fotografie 100 kB. Obrazové dokumenty musí být ve formátu *.jpg a ve velikosti od 100kB až do velikosti 2MB. Vkládané dokumenty o velikosti větší než 1000 výškových bodů (pixelů) jsou systémem automaticky zmenšeny na tuto velikost. Obrazové dokumenty smí vkládat pouze registrovaný přihlášený uživatel. Počet vkládání dokumetů je omezen na 10 týdně na jednoho registrovaného uživatele.

Tip: V textu můžete používat tyto HTML tagy: <B>, <U>, <I>.
 Při editaci se Enter bere jako odřádkování, které se zobrazuje.
Zodpovězené téma Nápad
Měl bych takový návrh, buďto jej zatratíte (což bych nerad) a nebo jej kolegové podpoří.
V poslední době si všímám u více témat stále se opakujících dotazu. Je to způsobeno 1: Tím, že přibývá zájemců o veterány, kterým chybějí ty zkušenosti a i prostá slova slova jako předstih (předvstřik), kondík, kladívka atd... jim nic neříkají.
2: Jsou líní hledat ve starších tématech (lenost je mnohem horší než nevědomost).
Proto bych navrhoval založit téma pro začátečníky (nazvané třeba elévové) ve dvou kategoriích motocykly a auto, kde by jim zkušenější kolegové ve volném čase zoodpovídali stále ty stejné dotazy. Jistě se nás najde spousta, která méně zkušeným kolegům v jejich tématu ráda odpoví a budeme i rádi pokud se ty stejné dotazy nebudou opakovat v našich tématech.
Jedná se pouze o můj názor, proto mi hned nenadávejte, buďto se ke mě kolegové připojí nebo budu zatracen v zapomenutých tématech :-)    [Lukáš]    26.08.2009     Zobrazit téma  
Odpověď  Jestli sis všiml Lukáši opakování dotazů až poslední době, tak máš špatný pozorovací talent. Nemyslím, že je to problém-nemusíš na to reagovat. Souhlasím ale, že vyhledávání není vždy snadné už proto, že se témata často prolýnají, nebo příspěvky nejsou ve zcela správném souboru. S tím je ale těžko dle mého soudu něco dělat. Ideální by asi bylo, kdyby někdo průběžně vyzobával relevantní příspěvky podle nějaké struktury témat a vytvářel zcela samostatné soubory. To ale zadarmo nikdo dělat nebude a jestli se dá jednoduše ošetřit placení vstupu do takovýchto souborů -nevím. Každopádně setřídění těch dosavadních by byl nadlidský úkol.
I tak je ale toto forum danou skupuinu lidí bezkonkurenční.    [Honza l]   31.08.2009
Odpověď  Celá tato problematika by se dala vyřešit zpracováním podle jednotlivých typů vozidel, dále rozdělit na témata vždy u daného vozidla třeba podle katalogu, mám na mysli třeba rám, pak kola atd. Příklad: zajímá mě pérák najdu Jawa pérák, motor zapalování a tam by bylo vše o zapalování. Má to však jeden háček musel by to někdo setřídit a špatné rady vyřadit a narazíme zase u někoho komu se to vyhodí a on to považuje za správné. Tak je to utopie a snad jen přichází v úvahu požádat všechny aby již sami dbali při založení tématu na jasný název a ostatní vždy rozumně odpovídali k tématu a neřešili si vzájemné spory, takto si myslím, že by se hodně udělalo pro přehlednost a opakující dotazy by se samy zredukovali.    [Drahonovsky] Registrovaný uživatel - nelze zobrazit kartu osobních údajů neregistrovaným návštěvníkům  29.08.2009
Odpověď  zdravím,rádbych se vyjádřil.tyto stránky sou super že se tu schází stále stálá skupina,znalých,zkušených,a poctivých,,srdcařů''a ne lidí co to baví měsíc.Naprosto volná přístupnost a možnost se vyjádřit samozřejně přináší výhody i nevýhody.Na téma jak rozčlenit od sebe odborné dotazy,a primitivní a stále se opakující(stylu jak na předstih,jak co sundat atd),těžko říct.Jinak já stránky soudím jako přehledné,snadno ovladatelné,bez kýčovitých ozdob,naprosto funkční.    [jaromir-noskov]   27.08.2009
Odpověď  Děkuji za podnětné návrhy. Struktura návštěvníků veteranfora je velice rozmanitá a tak i úroveň dotazů a odpovědí je velice rozdílná. Za tři roky provozu se zde nashromáždilo obrovské množství informací, což způsobilo, že dohledat se konkrétního tématu je opravdu velice náročné.
Je však otázkou, jak se s tímto a do budoucna jistě čím dál tím více zjevným fenoménem poprat. V zakládání nových tématických okruhů bych byl však opatrný. Pokud jich bude založeno mnoho, tak to v budoucnu přinese opět problémy s vyhledáváním relevantních odpovědí. Pokud někdo položí již zodpovězený dotaz, bylo by dobré na něj odpovědět odkazem na již existující téma.
Přemýšlím, že budeme muset zavést něco jako hodnocení kvality témat.

Otázkou je, jak naložit s vámi uváděnými elévy bez jakýchkoliv znalostí.    [webmaster] Registrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů  27.08.2009


Provozovatelé serveru nenesou žádnou dopovědnost za obsah vložených příspěvků

© Jiří Bartuš 2006